Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu måste S visa politiskt mod i Härjedalen!

Läser i den lokala avisan om den framtid som kommunalrådet Häggkvist (C) utmålar för vår kommun. Jag trodde i min enfald att en av kommunalrådens viktigaste uppgifter är att se framåt och inte som Häggkvist lägga in backen och måla fan på väggen. 

Kärva tider väntar Härjedalens kommun – stora problem med ekonomin – Häggkvist (C): ”Ett stålbad blir nödvändigt” (7 mars)

Jag ser hans agerande som en kapitulation utan krav och som ett allvarligt försök att måla fan på väggen för arbetarrörelsens fortlevnad. 

Men det mest allvarliga som slagit rot är att arbetarrörelsen är skrämd och vår nuvarande statsminister Löfven tycks sakna det politiska mod som nu är ett måste för arbetarrörelsens fortlevnad.

Tillbaka till Härjedalen och den totala kollaps som är nära att bli en brutal verklighet. Jag tyckte mig själv utrustad med politisk tålighet, men nu är ändå gränsen på god väg att överskridas av all dumhets dumhet.

Den trygga ålderdom vi trodde väntade oss finns inte längre. Rätten för att leva tillsammans fram till den gräns vår hälsa och tro ska bära oss finns inte längre.  Om ryktet talar, sanningen är all dumhets gräns passerad och vår skilsmässa blir en brutal verklighet. 

Du kan hamna i Ytterhogdal och din fru eller man i Funäsdalen och åtskilda bli matade som burfåglar med utkörda mat portioner. Som socialdemokrat och aktiv för rättvisa och människovärde skäms jag för hur det jag trodde på har passerat all heders gräns.

Men, det finns ändå i nuläget en möjlighet för ett politiskt tillfrisknande i kommunen Härjedalen. Den medicinen är våga-vinna , sluta huka och ett röstläge många decibel kraftigare än den mörka borgerliga tonen, och avslutas med ”nä nu får det ta mig fan vara slut med hukandet”. 

Nu reser vi oss oavsett kroppslängd och visar det S-märkta politiska modet.

Thor Hansson, Lillhärdal   

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel