Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Oacceptabelt” att information om skolorna inte kommer i tid tycker oppositionen

Det råder glädjande nog en stor enighet bland alla politiker i Härjedalen gällande skolorna. Alla ska vara kvar.

Det vi folkvalda väntar på nu är att få veta hur mycket mer pengar som bildningsförvaltningen behöver för att bibehålla nuvarande skolstruktur, för gymnasieskolan och för en nödvändig satsning inom elevhälsan. Den kraftiga ökningen av barn i behov av särskilt stöd inom både förskola och skola måste stoppas.

Mer förebyggande åtgärder måste till. Som ett exempel kan nämnas att med nuvarande bemanning inom elevhälsan så har elever på de mindre skolorna ingen tillgång till kurator. En utökad budgetram för bildningsförvaltningen kan finansieras genom omfördelningar/kostnadsminskningar inom övrig kommunal verksamhet.

Budget 2021 beslutas i kommunfullmäktige den 30 november. Då har ärendet passerat både kommunstyrelsen den 11 november och kommunledningsutskottet den 28 oktober.

Vi folkvalda politiker ska ha kompletta underlag i beslutsärenden senast sju dagar innan sammanträden. Samtliga underlag inför kommunledningsutskottet den 28 oktober skulle vi haft senast den 21 oktober.

Bildningsförvaltningens behov av utökad budgetram är framräknad och klar (enligt information som vi i oppositionen nåtts av). Men kommunchef och ekonomichef har bestämt att den informationen inte ska skickas ut till oss folkvalda politiker före sammanträdet den 28 oktober.

Att undanhålla information för oss politiker inför sammanträden visar på en bristande respekt för de politiska/demokratiska processer som råder i vårt land. Ovanstående är riktigt allvarligt och helt oacceptabelt!

Hur ska vi som folkvalda politiker kunna fatta kloka beslut som gagnar kommunens innevånare när vi inte får korrekta underlag i tid inför beslut?

Karin Holmin (Vox Humana), Bengt-Arne ”Baben” Persson (Liberalerna), Gunilla Zetterström Bäcke (-), Eva-Britt Boij (Liberalerna), Margareta Mahmoud Persson (Kristdemokraterna), Åke Remén (Vänsterpartiet), Jeannette Ek (Vänsterpartiet)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel