Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Om inget görs försvinner många byar

Det kan inte enbart bero på de politiska valperiodsystem vi har i vårt land. Det borde i varje kommun finnas en opolitisk långtidsplanerad budget.

Är lösningen en sammanslagning med någon grannkommun vilket skulle skapa ett större och kanske finansstarkare befolkningsunderlag, eller en förbättrad långtidsanalys av de åtaganden kontra intäkter som framtiden kommer att kräva och ses som gräns för vad man kan åstadkomma med de blygsamma resurser som står till buds?

Om ingen förändring sker, kommer säkert flera av våra byar och bosättningar, likt det en gång i tiden så florerande fäbodlivet, att långsamt inom ett par generationer försvinna och gå till en svunnen historia.

Förresten, vilket ljushuvud kom på det absurda namnet på Folkets Hus; ”Camp Sveg”? De flesta engelsktalande skulle tyda texten som ”Lite udda Sveg”!

Per Hammarberg, Lillhärdal/Orrmo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel