Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oppositionen: Vi kan inte fatta beslut utan handlingar

Vid bildningsutskottets sammanträde 10 september hände det igen det som inte som får hända. Vid sammanträdet under punkten information från förvaltningen, sa förvaltningschefen: Ni måste besluta i dag om en ny ledningsorganisation. Detta enligt direktiv från ledningsgruppen (läs kommunchef).

Sju dagar före sammanträden ska vi folkvalda politiker ha tillgång till samtliga handlingar i beslutsärenden. Inför utskottets sammanträde hade vi ledamöter inte fått några underlag gällande ny ledningsorganisation inom bildningsförvaltningen.

Vi tydliggjorde att inget beslut i frågan kan fattas eftersom det inte fanns några handlingar i ärendet.

Är det så här det ska gå till i vår kommun? Att vi folkvalda politiker ska få direktiv från kommunchefen om och när vi ska fatta beslut och det utan underlag?

Är det demokrati? Vi politiker ska inte, och får inte, låta oss styras av någon tjänsteman. Vi har fått väljarnas förtroende att föra deras talan.

Återigen: Inför beslut ska vi folkvalda politiker få väl underbyggda underlag inklusive kostnadskalkyler så att de beslut som sedan ska fattas blir så kloka som möjligt. De underlagen ska vi ha tillgång till sju dagar före beslutstillfället.

Ytterst handlar det om demokrati och allas vårt ansvar att värna den. Demokrati upprätthålls inte av sig självt. Det är något som vi alla måste kämpa för att bibehålla.

Karin Holmin (VH) oppositionsråd

Bengt-Arne (Baben) Persson (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel