Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Organisera om tillväxtavdelningen för Härjedalens bästa

Då vi (Härjedalens kommun) åker hiss nedåt år efter år i Svenskt Näringslivs ranking är det dags för en förändring. Nu är vi på plats 278 av 290 kommuner, denna tendens har varit under ett flertal år. Förtroendet för Tillväxtavdelningen är förbrukat och ett ”nytänk” måste till för att stärka tillväxten och företagsklimatet i Härjedalen.

Tillväxtavdelningen bör läggas ned och omorganiseras och fördelas på tre områden. Företagarföreningarna i Västra Härjedalen (Funäsdalsområdet), Vemdalen/Hede samt Sveg med östra Härjedalen tar över ansvaret för nyföretagande och tillväxt. Här finns kompetensen/kontakter och nätverk för att skapa tillväxt, utveckling och nyetableringar. Kommunen behåller resurser för företag/föreningar/kommun gällande ansökningar för projekt med mera.

Rapportering och info från respektive företagarförening sker till KLU (kommunledningsutskottet). Möten mellan de olika företagarföreningarna är viktig för helheten och Härjedalens kommuns utveckling, exempelvis månadsmöten eller liknande. Detta finansieras genom att Kommunen årligen går in med ett driftbidrag till företagarföreningarna.

Detta kommer att höja statusen/kompetensen och engagemanget på Härjedalens Näringsliv samt även stora besparingar i positiv riktning för Härjedalens kommun.

Per Roslund

Företagare/Entreprenör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel