Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Partipolitisk prestige före kommunens väl i Härjedalens Kommun

Annons

I Kommunfullmäktige i Härjedalens Kommun den 23 nov avslogs en motion från Billy Anklw som föreslog att man skulle utreda hur verksamheten i socialförvaltningen fungerar och genomföra förändringar om så krävs.

Motionen avslogs med röstsiffrorna 19-19 (ordförandens utslagsröst). De som röstade för att avslå motionen var Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Vox Humana.

Motionen är föranledd av de allt starkare signaler som kommer från verksamheten om stora brister i arbetsmiljö, arbetsklimat och ledning av verksamheten. Alla dessa missförhållanden finns dessutom dokumenterade i interna medarbetarundersökningar som redovisades på fullmäktigesammanträdet.

Dessutom visar det sig att stora brister i ekonomistyrningen och uppföljningen föreligger inom verksamheten. Bl.a. har mångmiljonbelopp (kan vara upp mot 20 Mkr) inte blivit återsökta från Migrationsverket som kommunen egentligen rutinmässigt skall göra varje kvartal under året.

Den samlade bilden över hur verksamheten leds på socialförvaltningen ger upphov till mycket stark oro och det är med förvåning vi fått se hur det sittande styret i kommunen vägrar att se verkligheten som den faktiskt ser ut.

Man är beredd att offra såväl personalens hälsa, brukarnas rätt till omsorg och service och misshushålla med skattemedel till förmån för partipolitiskt prestige.

Det vi nu kan hoppas på är att andra instanser uppmärksammar de missförhållanden som råder och gör en riktad kontroll av verksamheten. Då syftar vi på såväl Kommunens revisorer som Arbetsmiljöverket.

Allians för Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons