Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Personalen kan hemtjänsten bäst

I Tidningen Härjedalen 2 mars är det ett långt reportage med hemtjänstpersonalen i Sveg som hotar med massuppsägningar utifrån en ohållbar arbetssituation.

Hotar med massuppsägning om det blir indragningar (2 mars)

Hemtjänstpersonalen har helt rätt! Politiker och chefer borde vid det här laget veta vem som kan hemtjänst bäst. Det är personalen som är experterna!

Politiker och chefer ska ägna sig åt att skapa förutsättningar så att vårdbiträden och undersköterskor kan ägna sig åt att verkställa beslutade insatser på ett för kunderna tryggt och säkert sätt!

Vågar ansvariga politiker och chefer i Härjedalen flytta första fokus från ekonomi och kontroll till kvalitet och syfte med verksamheten och låta personalen ansvara för planering och verkställighet av beslutade insatser?

Finns det modet så ger det som effekt nöjda kunder, arbetsglädje och lägre kostnader! Jag vet, för det är så vi arbetar där jag är ansvarig.

För att kunna effektivisera en verksamhet så måste du kunna den. De som kan den bäst är alltid de som levererar tjänsten!

Offentlig verksamhet befinner sig redan i, och står inför, enorma utmaningar med den demografi som råder och den stora utmaningen att klara av kompetensförsörjningen inom välfärdssektorn.

Vem ska ta hand om våra äldre om ingen, på grund av orimliga förutsättningar, orkar arbeta där utan att riskera sin hälsa?

Karin Holmin (VH)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel