Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Protesterna mot nya vägsträckningen får mig att må illa

Angående nya vägsträckningen till Östersund: Härjedalens kommun protesterar! Då börjar mitt opportunistiska hjärta gå i otakt, är inte jag en del i kommunen? Om så vore måste det väl föregås av en folkomröstning så alla får säga sitt?

Förslaget klart om förbifart Sveg – Trafikverket vill dra om E45 mellan Älvros och Rengsjön (25 september)

Nej, protesterna får mig att må illa. Se till att när Häggkvist klipper bandet vid invigningen så applåderar alla berörda att Trafikverket äntligen lagt en slant i glesbygd. Sveg kanske mister ett nattöppet tapp, men vi som pendlar får förhoppningsvis en upprustad E 45 från Orsa på köpet – ja, vi som åker rätt fram vid nyvägskorset vet att för att komma till Västra så blinkar vi inte höger.

Sammantaget så är det för kommunen i sin helhet positivt, framför allt för dem som ligger i startgroparna i Älvros och Hogdal. Vi som följer investeringstakten med tanke på kommunala kontra privata, vet väl var slantarna från dem som förväntar sig avkastning hamnar; Vemdalen, Klövsjö (Berg) och Västra.

De som ska dit passerar fortfarande Sveg för att inhandla helgtrösten på vin och sprit! Och de som svänger höger kommer säkert att få tillfälle att stanna i Älvros eller Hogdal.

Nej, låt gammalt kommungroll från delningen i Härjedalen grävas ner i dynghögen och se framåt för allas vårt bästa.

Christer Hansson, Husberget Hede

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel