Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Kommunalrådet har haft elva månader på sig att svara på frågan

Svar på "Ett ärende ska enligt kommunallagen lämnas in före mötet" (9 maj)

Det är klart att det gjorts ett formfel gällande mötesrutiner. Men det är inte vad min insändare handlade om, nämligen kommunalrådets uppträdande som inte på något sätt kan ursäktas.

INSÄNDARE: Respektlöst av kommunalrådet (3 maj)

Den handlade främst om att besvara en berättigad fråga beträffande varför han ännu inte verkställt fullmäktiges beslut från 12 juni 2017. För det behövs ingen speciell beredning, då han vid olika därefter följande fullmäktigemöten fick exakt samma fråga, som han dels besvarade undvikande, dels felbesvarade, dels vägrade att besvara. Han har även påstått att ”ärendet har överklagats”, vilket bevisligen aldrig gjorts!

Han har alltså elva månader efter beslutet ännu inte besvarat frågan! Sådant är ovärdigt en person i denna befattning och respektlöst mot oppositionsrådet, övriga fullmäktigeledamöter och även medborgarna. Jag vidhåller också att tonen var respektlös. Tänk om kommunalrådet i stället hade haft ett leende på läpparna!

Det som stör mig mest är dock att du undertecknade ditt svar med ”R som i respekt” och därmed anonymt. Jag tycker att man öppet ska stå för vad man säger. Du vet förmodligen vem jag är, så kom gärna fram till mig om du öga mot öga vill diskutera rätt och orätt, politik eller annat med mig. Hjärtligt välkommen!

Horst Kuehne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel