Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Replik: Sätt även upp minnestavlor över de miljoner som mördats av kommunisterna

I sitt svar citerar SKP Härjedalen några rader av Thomas Mann och vill med det påstå att den som är emot kommunism är fascist.

Insändare: Även kommunister har rätt att få göra sina röster hörda (19 juli)

Ett ytterst kränkande påstående, för att inte säga förtal. Inte bara mot insändaren utan även mot den överväldigande delen av Sveriges befolkning som ifrågasätter kommunism och fascism och som föredrar demokrati! Att kränka människor som har demokratin som ledstjärna är mycket ovärdigt.

I repliken beklagar sig SKP Härjedalen också över att kommunister ”spärrades in” av staten i Lövnäsvallen under andra världskriget och där SKP Härjedalen satt upp en minnestavla. 

När den pandemi som nu härjar i världen är över föreslår jag att SKP Härjedalen reser runt i världen och även sätter upp minnestavlor över alla de miljoner som mördats och förtryckts av kommunisterna. SKP behöver inte färdas så väldigt långt utanför Sveriges gränser för att hitta platser. Det finns säkert platser som kan nås några få mil över Östersjön och där lokalbefolkningen kan ge tips om lämpliga områden för minnestavlor.

Kan bli ganska kostsamt med alla dessa minnestavlor världen över, men det kanske kan gå att få del av lite kapital från Thomas Manns efterlämnade miljoner. Återkom gärna med en reseskildring  i TH om era äventyr och upplevelser i sanningens tjänst.

Eftersom diktaturens förespråkare ges plats i TH vore det väl lämpligt om även kommunens förtroendevalda kan lämna bypolitiken och egenintresset för en liten stund och delge oss övriga kommuninnevånare sina  tankar om det här med demokrati kontra diktatur.

Citat från tal av Olof Palme 1975 angående Sovjetunionens inmarsch i Tjeckoslovakien 1968: ”Så talar diktaturens kreatur med varandra”.

Citat från SKPs partiprogram:   ”[...] det förutsätter nationalisering av de privata bankerna, kreditinstituten och försäkringsbolagen, energisektorn och de viktigaste råvarukällorna.”

Pär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel