Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Respektlöst av kommunalrådet

Jag fick en bitter smak i munnen när jag såg hur kommunalrådet Anders Häggkvist (C) vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde svarade oppositionsrådet Gunilla Zetterström Bäcke (S).

Hon frågade när han tänkte verkställa beslutet från juni 2017, om att bifalla mitt medborgarförslag om att sätta ut sopkärl framför de 46 fastigheterna i Haraldsåsen och tömma dem. Bara dröjsmålet av Häggkvist att komma till talarstolen säger allt!

Något hållbart svar fick dock oppositionsrådet inte den här gången heller. I stället angrep Häggkvist henne framför cirka 40 ledamöter samt ett antal åskådare för att ”inte ha inlämnat sin fråga före sammanträdet” och ett barskt ”du får svar vid nästa möte”, det vill säga om två månader!

Enligt min mening bör ett kommunalråd inte bete sig på ett sådant respektlöst sätt mot en annan ledande politiker. Jag uppfattade detta som en otillbörlig utskällning.

Det är en sak att bli vald till ”chef”, en helt annan sak att vara och positivt demonstrera det.

Det kan påpekas att detta beviljade medborgarförslag nu snart ”fyller år”. Jag bjuder då gärna på en specialtårta för hela kommunfullmäktige!

Horst Kuehne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel