Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: S: Härjedalen ett föredöme i vården

I Region Jämtland Härjedalen pågår ett arbete för att kunna göra sig oberoende av stafettpersonal. En fast personal som stannar kvar och vill utvecklas är det allra viktigaste för att vi även i framtiden ska kunna ge våra barn och barnbarn en trygg vård. 

Härjedalen har jobbat målmedvetet med långsiktiga förbättringar av vården och ligger i framkant. Hälsocentralerna i Sveg och Funäsdalen har i huvudsak en fast bemanning. När kunskapen stannar kvar i huset blir ekonomin bättre och det ger mer tid till att vårda istället för att lära upp stafettpersonal.

Härjedalen ligger även långt framme vad gäller arbetet med att ge vården närmare patienterna. Trots stora avstånd blir sjukvården allt mer tillgänglig genom modern teknik.

Vissa sjukhusbesök kan i dag göras helt utan de långa resorna, akutrum möjliggör läkarbesök på distans. Provtagningar, förberedelser och uppföljningar kan göras genom videouppkoppling på hälsocentralerna. 

Renovering av hälsocentralen i Sveg och nybyggnation i Funäsdalen planeras. Ett projekt för att effektivisera ambulansvården och minska riskerna för brist som främst uppkommer under säsong pågår för fullt.

Runt om i Region Jämtland Härjedalen finns fullt av fantastiska vårdhjältar som får allt att fungera trots en hård ekonomisk verklighet. På många håll har personalen det tufft och väntetiden är för lång.

Vi tror inte att lösningen är ideologiska experiment som flyttar makten över vården till privata bolag. Socialdemokraternas väg framåt är i stället långsiktigt arbete mot fast personal och effektiv teknik och i detta är Härjedalen ett föredöme. Vården i vår region ska utvecklas, inte privatiseras.

 Ann-Marie Johansson (S) regionråd Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel