Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: S: Vi värnar om vår personals delaktighet och inflytande

Delaktighet och inflytande för personal och fackliga organisationer håller på att raderas ut i Härjedalens kommun. Återkommande larmrapporter på dålig arbetsmiljö, brist på inflytande, delaktighet och information når oss från verksamheterna.

Kommunstyrelsen som har arbetsmiljöansvaret enligt kommunallagen, ska då lyssna och analysera vad dessa problem består av och därefter besluta om åtgärder.

Vad gör då kommunalrådet Anders Häggkvist? Jo, avsäger sig deltagande i centrala samverkansgruppen – kommunens skyddskommitté. Hur ska nu KS kunna besluta om åtgärder när inte politiken längre ska delta i skyddskommittéarbetet?

Munkavle på personalen, försämrad arbetsmiljö, undanhållande av information, avvikelser från MBL- förhandlingar, sjukskrivningar och uppsägningar.  Ja, listan kan göras lång på vad som nu pågår i Härjedalens kommun.

Tydligen så är det så Alliansen (C, M, L, och KD) vill ha det, men det vill inte Socialdemokraterna. Vi värnar om delaktighet och inflytande och därmed också en god arbetsmiljö för personalen inom våra verksamheter.

Gunilla Zetterström Bäcke (S), styrelsen för Härjedalens Socialdemokrater

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel