Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Samvaro i farozonen när matsalen stängs

Matsalen på Senioren i Sveg skall stängas. Där har det under många år serverats mat och varit en naturlig samlingsplats för många boenden, såväl inom som utanför trygghetsboendet. Även med populära inslag såsom underhållning och annat som roat och skapat en god gemenskap.

Kanske kommer nu många att stå undrande: "Var kan vi nu finna en plats att ses på?"  

Får man göra så här, när man samtidigt menar och talar så fint om hur viktigt det är med gemenskap och ökat behov av mötesplatser? Ska vi inte förebygga ohälsa på grund av ofrivillig isolering och utanförskap? Kostnaderna för hemtjänst och tillsyn skjuter i höjden. Socialchef efter socialchef har fått sparken på grund av att man inte förmått hålla budgeten. Och skatterna kan man inte höja, för då ryker röstarna.

På ålderdomshemmens tid var det en trygg gemenskap med fast och känd personal. Idag sitter man ensam och väntar på maten, och för att få ett och annat uträttat. Av personal som försöker klara så mycket som möjligt av det brukaren beställt, med minut- och sekundvisarna hack i häl.

Bilresorna lär visst också bli allt längre mellan brukarna, samtidigt som vi skall dra in på bilkörning och drivmedel. Detta ökar på kostnaderna och tär på skatterna. Bensinpriset stiger, vilket straffar sig i vårt glesa landskap med långa avstånd.

Och alla finner sig.

Enligt Djurskyddslagen måste hundar rastas 3-4 gånger om dagen. Inget att säga om det, för det handlar väl mest om att de inte skall behöva hålla sig. Men ändå!

Och hästar får inte vara ensamma i hagen.

Inger Lundström Sveg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel