Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skamligt hur de äldre flyttas runt i kommunen

Stolligheterna i Härjedalens kommun fortsätter. 2015 togs ett beslut i socialnämnden att särskilda boenden i Lillhärdal, Sveg och Vemdalen skulle omställas till trygghetsboenden/seniorboenden. Men människor som bodde på de särskilda boendena (säbo) skulle få bo kvar så länge de ville.

Nu vill ingen kännas vid detta utan nu ska dessa (dryga 20 personer) tvångsflyttas till olika boenden i kommunen.

De från Lillhärdal ska flyttas till Sveg, de från Sveg till Ytterhogdal och vemdalingarna till Hede.

Multisjuka människor på snart 100 år ska fraktas som boskap runt i kommunen. Det är skamligt.

Redan nu står över 20 personer på kö till säbo och nu ska alltså ytterligare över 20 platser fiskas fram. Flytten ska ske mellan vecka 40 och 50, för dem som ännu är i livet.

Sedan ska servicehusen inrymma trygghetsboenden/seniorboende, alltså en helt vanlig lägenhet där man endast har tillgång till hemtjänst. Alltså inte bemannade boenden.

Har man det behovet får man flytta långt från hemorten. Det blir svårt och i många fall omöjligt för anhöriga att besöka sina anhöriga om man inte är bilburen.

Många konstigheter att fundera på kring detta. Vi har alla föräldrar eller släktingar som har eller kommer att få behovet framöver. Hur vill vi själva ha det när vi nått dit?

Senare under april ska detta beslut klubbas igenom, men jag hoppas att allmänheten innan dess har förstått vad som är på gång.

Frustrerad och ledsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel