Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta gnäll och ta ansvar för väghållningen!

Det råder nu full panik hos fastighetsägare i kommunen angående väghållningen. Ett slående exempel är insändarsignaturen ”Fastighetsägare i Ytterhogdal” som har mage att beklaga sig över att själv behöva ta ansvar för sitt liv och bekvämlighet.

Insändare: Varför ska väghållningen läggas ut på privatpersoner? (7 februari)

Även boende i Äggen och Ytterberg verkar ha problem med det egna ansvarstagandet och förser oss ständigt med mer eller mindre begripliga hänvisningar till lagtexter. Dessutom kryddas åsikterna med ordval om kommunledningen som verkligen inte är seriöst! Till exempel kallar representanter för Äggen och Ytterberg beslutsfattarna för ”trojkan.”

Debatt: Politikerna försöker flytta fokus i vägfrågan (25 februari)

Att diverse populistpolitiker i kommunen som vanligt även nu försöker inhösta röster är väl inte så oväntat.

Det finns i byarna sedan tidigare en mängd bildade vägsamfälligheter som bör ta sitt ansvar och vars medlemmar borde sluta gnälla på kommunen. Dags att sätta sig in i vad det handlar om, även om det kan kännas besvärligt att försöka förstå skriven svenska.

Det kostar faktiskt ingenting att ta sitt ansvar för att befintliga samfälligheter ska återta verksamheten, förutom att bekväma sig till att resa sig från tv-soffan och ta det stora steget att komma ut ur stugan och ta sitt ansvar!

Pälle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel