Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sluta huka er, socialdemokrater!

Annons

Så lämnar vi ett år bakom oss igen, vilket är mera ett måste för vår tideräkning än för en dokumentation om ett år av politisk klokhet.

En blick i kristallkulan ger oss en föraning om att arbetarrörelsens ideologi om det trygga samhället är farligt nära politisk slagsida. Om ingen sätter foten på bromsen och visar att den S-märkta politiska rörelsen fortfarande är vid liv får vi nog ta det lugnt med superlativen. 

Så fick vi då efter allt trubbel och Löfvens ja till vänstern en regering. Men det finns, som jag ser det, i nuläget bara en möjlighet för ett politiskt till frisknande i kommunen Härjedalen.

Den medicinen heter våga vinna , sluta huka och ett röstläge många decibel kraftigare än den mörka borgerliga tonen, och kan avslutas med: nu får det ta mig fan vara slut med hukandet.  Nu reser vi oss och återkräver den politiskt S-märkta tonen till en nivå som gör borgerliga försök att ta över omöjliga.

Med siktet mot en S-märkt politisk framtid där även äldre finns med vid planering och inte behandlas som en lågprisvara.

Tor Hansson, Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel