Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svälj inte S-propagandan om vården

Är Ann-Marie Johansson (S) blind för verkligheten? Region Jämtland Härjedalen är ett föredöme i vården påstår hon. Detta är ren lögn vill jag påstå.

INSÄNDARE: S: Härjedalen ett föredöme i vården (7 mars)

Studerar man resultatet av 2017 kopplat till den verkliga produktionen så kostar ett besök i primärvården skattebetalarna bland det högsta i landet. Kötiderna för specialistvård är bland de längsta i Sverige.

Många invånare tar privata sjukvårdsförsäkringar för att säkerställa att få vård i tid. Andra flyttar härifrån på grund av oro för att inte få den vård jag behöver då de blir äldre. Ansvariga är oroliga för patientsäkerheten.

Att som S gör, lägga ideologiska hinder för utveckling av vården, blir ett hinder att rekrytera kvalificerad personal och förnya vården. Privat verksamhet betecknas som ett hot i stället för en möjlighet.

Vi som omvärldsbevakar kan konstatera att tillgänglighet och kötid minskar då det finns alternativa utförare inom vården.

Vakna upp, ni väljare, och svälj inte propagandan från styrande politiker som misslyckats under flera år.

Leif Nilsson - för närvarande invånare men känner oro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel