Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från Anklew: Oppositionens uppgift är att granska de styrande partierna – det är inget gnäll

Jag brukare inte debattera med okända men jag gör ett undantag. Det ”Vattumannen” väljer att kalla för gnäll kan man lika gärna kalla för konstruktiv kritik.

Insändare: Trött på det politiska käbblet i Härjedalens kommun (5 maj)

Ledningen i Härjedalens kommun har svårt att ta till sig kritik och har väldigt lågt i tak. Ett parti i opposition har som uppdrag att granska och komma med förslag till sittande ledande partier.

Nu har vi från oppositionens sida, L, Vox Humana samt Landsbygdspartiet, i ett flertal artiklar påtalat olika missförhållanden inom kommunens ledning för att medborgarna ska få en kompletterande bild av hur läget är i vår kommun. Jag är väldigt oroad över ekonomin samt avsaknaden av verkningsfulla åtgärder för att återställa underskotten och få en budget i balans.

Jag gör det också för att visa på att kommunledningen inte verkar ha förstått allvaret, utan kör på trots tre år av minussiffror. När det nu inte heller ser ut att bli någon vändning i år utan bli ett ännu större underskott, ja, då väljer jag att öppet kritisera kommunledningen för detta.

Om de är speciellt usla eller inkompetenta vet inte jag, det är inte min värdering, men deras sätt att sköta kommunens ekonomi imponerar inte.

LPO har vid flera tillfällen i kommunens nämnder reserverat oss samt lagt egna förslag men alltid blivit nedröstade av majoriteten M,C och S. När vi då opponerar oss mot detta väljer ”Vattumannen” att kalla det för gnäll, fel på tonläget samt att inte vara konstruktiv. I en demokrati fungerar det politiska arbetet på detta vis.

Att demokratifrågorna inte alltid varit högst på agendan är ett känt faktum, då majoriteten valt att köra över sina egna revisorer, blivit fälld för jäv med mera.

Jag kommer med oförminskad kraft att ta debatten i frågor som jag tycker går åt fel håll och så länge som inte majoriteten kommer till rätta med kommunens ekonomi.

LPO håller just nu på med ett omfattande analysarbete gällande kommunens ekonomi, vi räknar med att snart lägga fram ett förslag. Inriktningen i vårt arbete syftar till att få en väl fungerande organisation som ryms inom de budgetramar som står till buds.

Det går nämligen inte att år efter år förbise att vi har skatteintäkter på 462 miljoner och lönekostnader på 568 miljoner, det leder till skenande kostnader. Och när besparingsåtgärderna som kommunchefen redovisat sträcker sig till åtta tidningsabonnemang samt fryst kommunstyrelsebudget borde vi väl börja fundera.

Billy Anklew, Landsbygdspartiet Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel