Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar: Nu ser vi framåt – det kommer att bli bra i Sveg!

Hej Arne Ring!

Visst tycker väl jag ett och annat också om hur Sveg ser ut, det har jag alltid gjort. Men också försökt att göra något åt det.

INSÄNDARE: Arne Ring: Sveg är värt ett bättre öde (17 juli)

Att åka härifrån en sväng är alltid bra för då ser man med andra ögon. Jag älskar att komma hem när jag varit borta några dagar, tycker att jag bor på världens bästa ställe.

Kända ansikten, människor som säger hej stannar och pratar en stund om vädret och livet. Det mesta finns här, frisk luft och härlig natur inpå knuten. Fem minuter till det mesta tar det i Sveg.

Jag kanske har förmågan att se det som är vackert och bra. Visst ska det fixas till lite här och där, men det är ju inga jättegrejer, det löser sig.

Nu river vi inget mer av de vackra gamla husen, nu återställer vi träden som sågats ner. Inga fler gator som ingår i stadsplaneringen ska stängas av eller byggas sönder mer.

Alla kan väl böja sig ner och plocka upp skräp, det är bra motion. Jag har till och med slängt in ett kylskåp som låg bortanför dagiset Norrskenet i månader i skuffen på bilen, men det var flera år sedan.

Jag har städat vid Svegssjön i många år, och när mina barn gick på Norra skolan röjde vi i skolgårdsgruppen upp ordentligt där tillsammans med barn och många andra föräldrar.

De färgglada cykelställen lyser där fortfarande, de var jag med och målade.

Hantverkshuset revs och Tora Sundbergs också och faktiskt många till, tyvärr kan vi inte göra något åt det nu. Men nu ser vi framåt och det kommer att bli bra ska du se. Nu kör vi!

Helena Sears

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel