Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar: Snart spirar nya träd på föryngringsytorna

Svar på "Städa upp efter skogsavverkning" (3 juni)

Skogsmarken ägs av en privat skogsägare som har skördat sin skog då den uppnått avverkningsmogen ålder. Detta görs på skogsmark likväl som att lantbrukaren skördar sina åkrar när skörden är mogen.

För skogsägare inträffar skördetillfällena med betydligt längre tid emellan, men efter samma princip som för en lantbrukare.

Avverkningen är gjord i enlighet med skogsvårdslagen. Skräp ska vi inte lämna kvar vid avverkningar. Avser du däremot med skräp de grenar och toppar som ligger kvar på föryngringsytan, så har de funktionen av att efter nedbrytning bli näring för nästa generation skog som kommer att planteras på ytan.

Vi som arbetar på skogsägarföreningen Mellanskog bor alla lokalt på olika orter i Härjedalen och ser dagligen skog i alla åldrar och faser, vi gläds över aktiva skogsbrukare.

Föryngringsytor kan säkert uppfattas som mindre vackra till en början av en del människor, men snart spirar där nya friska träd, gräs och örter.

Anna Klockervold, virkesområdeschef Mellanskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel