Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Utflyttningen från Norrland måste stoppas!

Annons

Är hela Norrland på väg att försvinna som en del av moder Svea och bli en satellit? Ja, på annat sätt kan jag inte beskriva statsminister Löfvens besök i norra delen av vårt land.

Nu kom han väl inte upp i satellittempo, men vad gäller demokratins avveckling i utbyte mot ett levande Norrland, så är tystnaden och idéfattigdomen i det närmaste total från regeringskansliet.

Men Löfven slog ändå rekord i att på kort tid med start i Norrland och slutmål i Sveg avverka två tredjedelar av vårt land.

I Sveg avslutades utflykten med en paus i Folkets Hus där möjlighet gavs att lyssna till Löfvens svar på frågor som enligt order lämnats på små lappar före mötet. Det är som jag ser det ett grovt ifrågasättande av demokratin som ger diktatorisk fördel att formulera svar.

Jag har tidigare i skrivelse till Löfven och partistyrelsen ifrågasatt det bristande intresset för Norrlands utveckling och fortlevnad. Försökt finna förståelse för att vårt lands framtida utveckling är mer och viktigare än bostäder i Kungens kurva och snabbtåg.

Jag känner blodtrycket stiga varje gång jag på väg till Sveg möter alla lastbilar som med timmer drar iväg ut ur Härjedalen, ett av landets mest skogsrika landskap, till andra förädlingsställen.

Jag skiter i finliret och säger att det är åt helvete. Utflyttningen från Norrland måste stoppas! Rusta upp Inlandsbanan, det bästa och miljövänligaste transportmedel vi har.

Inga födslar med eftervård mer vid Sollefteå sjukhus. Nu ska personal utbildas för att bistå vid taxifödslar. Är vi tillbaka till den tid då barnmorskor fick rycka ut vid födandet?

Hur ser den framtida utvecklingen ut för vår egen kommun, Härjedalen? Den kan enkelt och lättfattligt beskrivas med två ord: ur funktion!

Thor Hansson

Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons