Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad görs av varumärket Härliga Härjedalen?

/
  • Härjeåsjön, Härjedalens riviera. En av många härliga stränder i Härjedalen som borde kunnas marknadsföras bättre.

Lars-Ivar Nilsson funderar kring varumärket Härliga Härjedalen, med utgångspunkt i vad som kallas för Härjedalens riviera och ett kalhygge med potential att bli en av Sveriges vackraste rastplatser.

Annons

Som relativt nyinflyttad till Härjedalen och Olingdal känner jag och min fru en stor tacksamhet över att få bo i denna otroligt fina och livsbejakande miljö. Vi bor vid Härjeåsjöns långa sandstrand och njuter nästan varje kväll av de mest spektakulära solnedgångar. Oftast är det inhemska produkter som serveras på vårt matbord. Kött från vilt, fisk från våra vattendrag och alla de goda bär som vår skapare bjuder så generöst på.

Trots det ovan nämnda kan jag inte låta bli att uttrycka en viss besvikelse över våra ansvariga politiker.

Var finns visionen för att förädla och förmera det varumärke som är Härliga Härjedalen?

Kommunen marknadsför Härjeåsjöns sandstrand som Härjedalens riviera. Vi som bor här håller med.

Den fråga som uppstår är varför görs inget för att utveckla denna unika badplats? Skötsel av stranden och att hålla den ren, sophantering, att iordningställa platser för att inta lite fika eller stanna med en husvagn eller husbil är uppenbart frågor som ingen ansvarig politiker har ägnat någon tanke. Listan kunde göras mycket längre.

Vi som bor här kan definitivt göra mycket men det behövs ett överordnat ansvar.

En andra fråga som engagerat mig är vad som nyligen hände när ett område avverkades utefter vägen mellan Sveg och Lillhärdal. Normalt blir vi inte glada av hyggen men helt plötsligt ser man från vägen Svegsjön och de bakomliggande bergen i det skönaste och mest utsökta panorama man kan tänka sig. En skogsväg anlades för att timmerbilarna skulle kunna ta hand om det nedhuggna virket.

För mig som lekman förefaller allt vara förberett för att kunna skapa en av Sveriges finaste rastplatser. Ryktesvägen har jag hört att vägen skall tas bort och att marken skall återställas till sitt ursprungliga skick. Mitt förslag är att ni som har det politiska ansvaret tar hjälp av kunniga på området och skapar en rastplats som ytterligare lyfter Härjedalen som ett av Sveriges mest besöksvärda landskap.

Med hopp om en positiv respons

tecknar

Lars-Ivar Nilsson, Olingdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons