Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad hände med hockeyrinkarna i Hede?

Det fanns en tid, inte allt för länge sen, säg, 10-15 år sedan. I Hede hade vi två fantastiskt fina hockeyplaner. Nere vid idrottsplatsen var det Uno Svensson, dåvarande vaktmästare på Hede IK, som spolade isen, fixade med linjer så man visste exakt vart pucken skulle släppas när det var dags för tekning, och man kunde köra idioten mellan linjerna tills benen skrek av mjölksyra. Klockan 21.00 var det tack och godnatt för då släcktes lyset och man fick ofta krypa runt på knäna för att hitta puckarna som man hade köpt på OK för 10:-.

Dagen efter fick man släpa med sig skridskorna på skolan för det var rinkbandy som gällde på idrotten. Vaktmästare Alf hade såklart skottat och spolat isen så den var i toppskick tidigt på morgonen och så var det, så länge temperaturen var spolvänlig.

Det är nya tider nu...

Hockeyrinken som en gång fanns på Hede IK försvann i och med att Uno gick i pension samt att det var svårt för en liten föreningen att ha en året runt anställd vaktmästare som spolade is på vintern. Hede IK fick dock ”ärva” en gammal hockeyrink från Svegs IK då den inte uppfyllde kraven för att användas i seriespel. Fin gest av Sveg och det var många ideella personer i Hede som ställde upp för att få rinken till Hede.

Hede IK hade såklart ingen direkt användning av sargen utan kontaktade skolan för att stämma av om den kunde stå på deras is. Så blev det, men dom ideella fick såklart plocka upp sargen lagom till vintern och plocka ner sargen när isen försvunnit.

Det funkade, i några år. Det går rykten om att sargen tyvärr tagit för mycket stryk och inte går att använda något mer. Det var nog den sista sargen som sattes upp i Hede och nu lyser det en och en halv lampa av fem på skolans hockeyplan, snart släcks den också.

Till sist vill jag bara tacka alla eldsjälar som fortfarande kämpar för att få allt att gå ihop i föreningslivet. Det är ni till stor del som får Härjedalen att leva och utan er hade kommunens folkmängd varit under 10 000 för länge sen, var så säkra!

Niklas Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel