Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Väghållningen är nödvändig för oss!

Till våra politiker i Härjedalen:

Ni är valda av oss medborgare och ska företräda våra intressen. Ni tar bort en service som är nödvändig för oss. Vi bofasta i småbyarna är helt beroende av att vårt vägnät fungerar. Ni underlättar inte för oss medborgare med att upphöra med vägunderhållningen, utan ni får oss att fundera över om det är värt att bo kvar i vår vackra bygd.

Chefen för samhällsbyggnad om väghållningen: ”I det nya systemet ska alla betala” (29 januari)

Var finns solidariteten? Alla medborgare har inte resurser till att betala för vägunderhållning, det finns pensionärer som bor i egna fastigheter och som har det knapert. Kommunen har arbetat för att de äldre ska kunna bo hemma så länge som möjligt, och avvecklat äldreboenden.

Vad händer med dem som inte har råd att betala för vägunderhållningen och är beroende av hemtjänst? Eller om någon skulle behöva hjälp från ambulans eller räddningstjänst?

Ska hela kommunen leva? Upplever i dagsläget att småbyarna prioriteras bort, att Sveg och turistorterna får den mesta av servicen. Ni säger att även fastighetsägarna där också ska få betala för vägunderhållning, men inte förrän 31 maj 2023.

Varför har dessa orter har senarelagts? Alla medborgare i kommunen ska väl ha samma villkor? Vi ser ingen rättvisa i att vissa fastighetsägare får behålla vägunderhållningen längre än andra, det bör vara lika för alla fastighetsägare i kommunen.

Kommer vi andra fastighetsägare utanför tätorterna få skattesubventioner eller ska vi också vara med och finansiera plogning i de orter som har senarelagts med skattemedel?

Undrande fastighetsägare i Fåssjödal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel