Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vägskötsel på entreprenad billigt men inte bra

Apropå kritiken mot Trafikverkets dåliga skötsel av vägsträckan Hede–Särvsjön. Jodå, skötseln kan man ifrågasätta, men vad har man köpt?

Nu är det ju så att i efterdyningarna av nedläggningen av vårt gemensamma verk som skötte plogning, sandning och hyvling så söktes ett billigare alternativ. Att lägga ut på entreprenad var och är en för oss skattebetalare bra lösning.

Ja, det blir billigare tror vi, men summa summarum, ska då boende längs Särvsjövägen behöva kosta på bilen ett par tusen kronor inför besiktning varje år för att byta diverse leder på framvagnen bara för att hyveln inte skär i botten på potthålen och hyvlar ordentligt som man gjorde förr och ska göra?

Nä, tacka fan för att man som entreprenör som har sin egen ekonomi att se om sparar på stålet, för med den betalning som erbjuds så får man inte mer. ”Billigt och bra hamnar sällan i samma påse” och den som beställer och attesterar har inte den ringaste vetskap hur och om jobbet gjorts.

Ingen kritik mot de som gör jobbet men jag börjar bli ledsen över hur det blivit i vårt fosterland, uppbyggt med svett och möda, som nu raserats.

Den enkla sanningen är den att vi gemene man röstat demokratiskt i frågan, så jag blir inte förskräckt om det visar sig att av de fastighetsägare som sträckan berör, har majoriteten röstat sig fram till den potthåliga vägen!

Så kära medborgare, det ni tjänat på lägre skatt får ni punga ut med på bilverkstan!

Christer Hansson, Husberget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel