Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför ses flyktingarna nu som en kostnad...?

Annons

I en TH-intervju påstår kommunalrådet Häggkvist (C) att ett stålbad stundar för kommuninnevånarna. Som skäl för den dystra profetian anges bland annat den tidigare satsningen på HVB-hem. Med HVB-hem menas ett hem för vård eller boende.

Enligt kommunalrådet står nu till exempel HVB-hemmet i Hede tomt, men tynger ändå kommunens ekonomi. Så frågan är: Vad är det som har hänt? Hur kan det plötsligt vara så att brukarna har övergivit de faciliteter som erbjuds? Trivdes inte hyresgästerna?

Tror det kan vara intressant att veta för de 95 procent av kommunens väljarkår som röstat för att de ska vara godare än människor någonsin varit tidigare i världshistorien.

En sak som sticker ut i kommunalrådets uttalande är också det häpnadsväckande påståendet att flyktingmottagandet är en kostnad. Väljarna har nog rätt att få veta varför det nu ses som en kostnad. Retoriken har ju förut varit att det är en investering, inte minst inom Centerpartiet. Har månne intervjuaren missförstått kommunalrådet?

Pälle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel