Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför ska väghållningen läggas ut på privatpersoner?

I september får jag ett brev som berättar att kommunen inte kommer att ansvara för väghållningen på vägen där min fastighet ligger. Eftersom jag inte vet var det är bäst att få svar på mina frågor skriver jag här och hoppas få veta mer.

Jag undrar hur detta ska fungera? Jag har inte kunskap om väghållning. Vet inte om mina grannar har det heller. Vad händer om jag struntar i att bry mig? Vad händer när de som bor längs vägen är gamla människor som varken har möjlighet eller är kapabla att ta hand om väghållning eller en vägförening?

Samhällsbyggnadsförvaltningen har skickat brevet till mig. För mig känns inte detta som samhällsbyggning utan samhällsnedmontering.

Varför ska man lägga ut på privatpersoner som inte har kunskap? Varför ska man göra samma jobb på varje lilla område i stället för att det sköts på större område (kommun nivå)? Det är ju genom att slå ihop och dela på kostnader och kunskap som man inom flera företag och organisationer mm sparar pengar nu.

Individers (fastighetsägares) tid är också pengar. Jag har flera gånger fått frågan vad som skulle kunna få mig att flytta tillbaka till Härjedalen. Inte sådana här beslut i alla fall. Man kan inte behöva ha ansvar för att andra människor ska kunna bo och leva värdigt bara för att man har hus längs samma väg.

Jag kan gå med på att man får betala för väghållning, men inte belastas med att se till att det ska fungera.

Fastighetsägare i Ytterhogdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel