Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi äldre ska inte bli en lågprisvara som stoppas in på annan ort!

Vi hade tidigare en kommun som kallades Härjedalen med en stark tro på framtiden och en politisk ledning som med heder skötte sina uppdrag. Det var då det.

Men nu är det väl ändå dags att vi med stigande ålder och en mörkare ton i språket slutar bete oss som skrämda veklingar och visar att vi vågar säga vår mening även om vårt språkbruk inte alltid är så stilrent. Det gör ändå mer nytta än att tiga still.

Vad arbetarrörelsen saknar i nuläget är profiler som vågar säga sin mening och ställa krav. Jag ställer en direkt fråga till boende i Härjedalens kommun: Är det inte dags att vi kräver politisk heder i det politiska handlandet? 

Låt oss tala om att ålder och krämpor aldrig får pruta på rätten till ett värdigt liv. Vi ska med Mobacka, som det äldreboende det var avsett och planerat, få ett värdigt slut på tillvaron i Lillhärdal och inte bli en lågprisvara som stoppas in på annan ort. Någon ordning har vi rätt till, även när inte benen bär oss längre. Om nu, vilket jag inte betvivlar, ryktet talar sant.

Kommer vintertid snöröjning fram till olika boenden att upphöra, med följd att försäljningen av skidor och stavar ökar för de boende? De måste även vintertid ta sig fram till allmän väg.

Att skriva om en kommande framtid för boende i före detta Härjedalens kommun är som att lämna verkligheten och byta sida i fablernas värld. Vi har fått mer än nog nu.

Thor Hansson, Lillhärdal   

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel