Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi förlorar OB-ersättning när vi jobbar helg

Annons

Vi som jobbar som undersköterskor inom äldreomsorgen har 37 timmars veckoarbetstid som norm i heltid. Men med hälsoschema jobbar vi cirka 50 timmar varannan vecka. Så det blir ju ganska hälsosamt i alla fall varannan vecka, då timtiden är 24 timmar.

Den hälsosamma veckan har vi fullt upp att återhämta oss för att vi ska orka jobba nästa ohälsosamma vecka. Enligt schema jobbar vi sex dagar i veckan den ohälsosamma veckan, alltså en dag ledigt! Allt för att var fjärde vecka få en tredagars helg – alltså en gång i månaden är vi lediga hela tre dagar i sträck. Den behövs kan jag lova, för veckan efter kommer ju 50 timmarsveckan igen.

Ohälsosamma veckan är också så finurlig att fem av sex dagar jobbar vi fulltid, men helt plötsligt på helgen så ska vi jobba en femtimmarsdag, vilket innebär förlorat OB- tillägg för mig.

Jag har redan vikt min helg för att arbeta, och helgen är de dagar då man kan tjäna några extra kronor. Jag kan jobba varannan helg, inga problem, men jobbet ska vara heltid även på helgen. Och jag vill jobba enligt norm 37 timmar per vecka.

Och borde jag skämmas över att jag vill ha två lediga sammanhängande dagar i veckan?

Orka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel