Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi undersköterskor är inga robotar

Hur är det ställt egentligen? Är det okej att chefer främjar angiveri och anonymt skvaller inom socialförvaltningen? Jag tycker att det föder en mentalitet att ”sätta dit ”varandra. Är det verkligen så vi vill ha det?

Alla i arbetsgruppen går och är rädda för varandra. Samtalsklimatet blir försiktigt eller inget alls. Vi pratar inte med varandra utan springer till chefen i stället. Chefen i sin tur använder detta för att se till att ingen i personalgruppen ska känna sig säker på att den utför ett bra jobb.

Vi är människor med mänskliga fel och brister, men ack så tålmodiga och professionella med våra vårdtagare, och det trots att vi ska verka arbeta som robotar med minutstyrd arbetstid och i stort sett ingen återhämtning.

De allra flesta av oss som arbetar som undersköterskor älskar våra jobb och vi tycker om att arbeta med människor. Men vi är inga robotar, och jag tvivlar på att det är så vi vill ha det. Men som det ser ut just nu och med det arbetsklimat som råder i Härjedalens äldreomsorg, så är det just robotar de efterfrågar.

Christina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel