Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billy Anklew: Styrning och ledning saknas i kommunen

/

Annons

Med anledning av debatten i kommunfullmäktige, och den senaste tidens skriverier om missförhållanden i socialnämnden, så faller ansvaret tungt på kommunledningen.

Hur kan det komma sig att trots ett underskott på över 30 miljoner kronor i socialnämndens kostnader, så finns det ingen plan över hur dräneringen av skattepengarna ska stoppas? Över 100 000 kronor om dagen förbrukas utan att pengar finns. 

Beror turbulensen och avsaknaden av styrning och ledning på att vi haft en moderat socialnämndsordförande som i stället för att sköta socialnämnden bildat eget privat vårdbolag med tillförordnade socialchefen samt enhetschefen? Var har fokus legat hos dessa personer?

Har kommunledningen ingen kontroll, följer ni aldrig upp verksamheten? Kände kommunalrådet och övriga centerpartistiska och moderata ledamöter till dessa missförhållanden? Varför mörkade och vilseledde ni oss övriga i kommunfullmäktige?

Härjedalens befolkning är värd något mycket bättre än den oordning och brist på kontroll som nu råder. Gör anställda i kommunen som de vill, finns det inga regler och lagar att följa och var finns det politiska ledarskapet?

Härjedalspartiet anser att Härjedalens kommun ska styras av chefer som har kompetens. Vad det gäller den politiska styrningen så är det upp till er som röstar i kommunen. Vill ni ha en politisk styrning som vågar fatta nödvändiga och, ibland, obekväma beslut, finns ett parti som inte är centralstyrt och som alltid har härjedalingarnas bästa som ledstjärna för sin politik.

Billy Anklew

Härjedalspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons