Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Svar till Leif Nilsson - "Ska man förändra så börjar man i rätt ände"

Annons

Läs också : Debatt - Vem vågar bli anställd inom äldreomsorgen

Läs också: Svar från socialnämndens ordförande, moderaten Leif Nilsson - "Vi styr resurserna dit de behövs"

Att häva ur sig ogrundade argument ger inga poäng, därför aktar jag mig för det men du får gärna förklara vad jag inte har grund för istället för att försöka vinna billiga poäng.

När ni på vissa håll sänkt bemanningstalen med 30 procents så är det inte för att behovet minskat utan det gör man genom att begära det omänskliga av personalen. 0,9 i personaltäthet har blivit 0,6, det är minsann inte minskade behov det.

Att påstå att man styr resurserna dit de behövs är ett märkligt argument för de enda resurser som satsats är ju på avgångsvederlag, i övrigt har man bara försämrat och minskat resurserna.

Omstruktureringen (vi stänger äldreboenden så försvinner vårdbehoven) som du nämner är ju bara ett luftslott som knappast leder till några besparingar, där har ju era egna revisorer redan gett mig rätt.

Att ni beslutat om omsorgsmätningar och att införskaffa TES kan säkert bli bra men borde man inte i rimlighetens namn mäta först och sen se om neddragningar är möjlig.

Sen är det att förlöjliga sig själv att tro att LOV ger någon valfrihet i vilken hjälp man vill ha. Det enda man då väljer är vilken logga personalen har på kläderna.

Riktig valfrihet kan ni införa nu genom att fråga de som behöver vården vad de vill ha.

80 procent av svenskarna vill inte ha riskkapitalbolag inom välfärden så ni är rimligen inte så många som vill ha det i Härjedalen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons