Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Den ljusnande framtid är vår"

Varför tar jag ibland till citat ur rörelsens historia? Därför att det är för läskunniga en påminnelse om vad socialdemokratin fram t.o.m. Olof Palme uträttat mot ett solidariskt jämlikare samhälle.

Annons

Den ideologiska urspårningen kom med Ingvar Karlsson som statsminister. Skall övertygelsen om socialdemokratin som jämlikhetens apostel återskapas, är det bråttom att kräva rättning åt vänster och sätta våra valda ombud i skolbänken med rörelsens historia. Läsa och lära att i många stycken är den tillämplig även i nutid.

Jag delar helt Jan Guillous åsikt om att privatisera skolan var åt helvete och till samma varma ställe har den tidigare allmännyttiga vården, omsorgen och äldrevården flyttats. Plussa på eländet med att kyrkan skiljdes från staten, SJ:s bolagisering som av Adelsohn fick det träffande betyget att skötas av en samling oduglingar. Plussa på med alla bemanningsföretag som med våra beslutsfattares hjälp satte alla normala anställningsformer ur spel. Sverige, norr om Gävle är på väg att avfolkas och bli "det var en gång...."

 

När jag tänker tillbaka på min tid som fackligt och politiskt aktiv inom arbetarrörelsen och fått följa den förändring som omformade Sverige från fattigtid till ett mer jämlikt land, känns det som nu pågår som en stor besvikelse. Och den politiska pytt i panna som nu styr med en statsminister som deltog i att kasta tärning vid regeringsbildningen, ger mig ingen anledning att ta ton och stämma in i "Den ljusnande framtid är vår"

 

Thor Hansson

Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons