Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte att rösta i kyrkovalet

Annons

Svenska kyrkan är en av Sveriges största medlemsorganisationer, där 61 procent av Sveriges befolkning är medlemmar.

I kyrkovalet 2013 röstade 12,8 procent av alla röstberättigade (källa: Kyrkans Tidning). När vi röstar utnyttjar vi våra demokratiska, medborgerliga rättigheter – vi utnyttjar våra möjligheter att påverka.

Jag ställer mig frågan: Hur kan det komma sig att så få människor vill påverka det som sker i kyrkan, en sådan stor medlemsorganisation? Svenska kyrkan är en organisation som på något vis omsluter alla människor i samhället.

Varför ska vi då rösta? Svenska kyrkan är en viktig kulturbärare i Sverige. Den för vidare traditionella seder som värdesätts av en majoritet av svenska folket. Det är på tiden att samma majoritet av svenska folket får upp ögonen för sina möjligheter, att påverka de beslut som tas inom kyrkan.

Svenska kyrkan har en stabiliserande roll i samhället – är en enande kraft. Inte minst i situationer där människor utsätts för kriser av olika slag. Det är bara att öppna tidningar eller lyssna på nyheter. Vi ställs hela tiden inför kriser, som både påverkar den enskilde personen och de som påverkar grupper av människor i samhället.

Inom Svenska kyrkan värnar man om alla människors lika värde. Det är en värdering som delas av bland annat Socialdemokraterna i Härjedalen. Det sociala engagemang som kyrkan ger yttryck för är en mycket viktig del av det arbete som bedrivs.

Genom att rösta 17 september bidrar du till att Härjedalens pastorat kan vara en god kraft i samhället. Röstberättigad är du som är medlem i Svenska kyrkan och som har fyllt 16 år.

Solveig Haugen (S)

Ytterhogdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons