Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Alla behövs!

I ett levande modernt Sverige behövs alla.

Annons

Vi som bor i Jämtland/Härjedalen har under ett antal år nu fått se och känna av en minskad befolkningsutveckling och som en följd av detta så minskas samhällsutbudet och servicen. Hur ska vi kunna driva en skola utan elever, ett sjukhus utan patienter eller en affär utan kunder?

Därför, låt oss ta emot våra nya medborgare med öppna armar, våra nya grannar som tvingats fly från sina hemländer undan krig, förföljelse och död. Det viktigaste när man kommer till Sverige är att få tillgång till vårt språk för att kunna leva och förstå våra koder i samhället.

Vi behöver vara många för att vårt län ska blomstra, för att företag ska etablera sig här och skapa arbeten. Vi behöver vara många för att vi ska kunna behålla vår samhälls- och levnadsstandard. Låt våra nya medborgare få möjligheter till ett bra liv i Sverige, samma möjligheter som vi tar som självklara.

Vårt samhälle kommer att kunna fortsätta att utvecklas och vi alla vinner på att vi blir fler i produktiv ålder som hjälper till att få samhällets hjul att snurra.

Alla behövs i Folkpartiets Sverige.

Kerstin Weimer

Bengt Rud

Mia Ekman-Johansson

Ahmed Lougod

Eva-Britt Boij

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons