Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Att slippa ängslas för ålderdomen

/

Har vi en borgerligt styrd Härjedalens Kommun, eller är vi historiskt på väg tillbaka till den tid då fattigfolket sågs som en lägre stående ras?

Annons

Har vi en borgerligt styrd Härjedalens Kommun, eller är vi historiskt på väg tillbaka till den tid då fattigfolket sågs som en lägre stående ras? Nödvändig som pigor och drängar för den överklass som såg sig själva som skapelsens underverk. Men, om några av den nämnda överklass som fortfarande finns även i vår tid sattes framför en tidsspegel och fick se hur arbetslösa, försvarslösa burades in, skulle kanske den historiska skammens rodnad ha svårt att stanna vid kinderna utan fortsätta neråt.

Varför dra upp den gamla historien? Jo, därför att vad som nu sker i Härjedalens Kommun när man tar bort den subventionerade fotvården för ålderspensionärer och äldre med funktionsnedsatt rörelseförmåga, ger det mig en brutal påminnelse om den rikes rätt att köpa det som i en demokrati skall vara allas lika rätt utan undantag.

Vi måste prioritera, säger Socialnämndens ordförande. Ja, det förstår vi alla, dummare än så är vi inte. Men 573.000:- kronor är väl ändå ingen konkurshotande summa i en kommunal budget. Det som förvånar mig är att dom tre borgerliga partierna protesterade mot beslutet och tydligen för en gångs skull var mer socialt klarsynta än våra S-märkta företrädare.

Men jag blev ändå mer förbannad än förvånad över Socialnämndens beslut, för socialdemokratin har under den senaste tiden visat vissa svaghetstecken.

Jag slutar med den text som fanns tillsammans med ett äldre par på en valaffisch vid 1954 års val:

"Att slippa ängslas för ålderdomen.

SOCIALDEMOKRATERNA"

 

Thor Hansson

Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons