Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Bort med idén om centralkök i Härjedalen!

Annons

Lägg ner förslaget om att laga all mat till äldre i ett centralkök i Härjedalen. Orsaken ska vara risker med uppvärmd mat. Den nya organisationen medför verkligen uppvärmd mat till alla med de ev. risker kommunalrådet Anders Häggkvist (C) pekar på.

Sen tror jag inte det blir särskilt mycket billigare. Alla vet att det är personalkostnader som är den stora kostnaden och personal behövs för att koka potatisen men får inte steka korven. Urdumt!

Vart tar de äldres rättighet att påverka sin matsedel vägen? Här försvinner också de ”spontanmiddagar” som personalen varit duktiga på att överraska med. Att gå till matsalen och äta är dagens höjdpunkt för många äldre. Förstör inte den.

Sen är renovering av köken en investeringskostnad som belastar budgeten EN gång och det har kommunen råd med. Gör om ! Gör rätt! Sen gillar jag inte att man tar bort arbetsplatser från byarna. I förlängningen kan kommunen då inte klaga på att länet lägger sina arbetsplatser i Östersund eller för all del staten sina i Stockholm.

Gunilla Hedin (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons