Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Förra kommunstyrelsen liknas vid Ali Baba

Annons

Insändarskribenten liknar kommunstyrelsen vid Ali Baba och de fyrtio rövarna.

Att Härjedalens kommunstyrelse avsattes, fick sparken och fråntogs all beslutande verksamhet, kom väl knappast som någon överraskning. Det var ett politiskt måste framtvingat av overklig verklighet på god väg att under nuvarande ledning förpassa vår kommuns politiska historia mellan pärmarna i boken om Ali Baba och dom fyrtio rövarna.

Trots att beslutsanmärkningar förekommit av både undertecknad och andra i både tal och press, så har dessa självgodhetens apostlar fortsatt med sina drömtydningar fram till den enda lösning som kan accepteras för politiska stolligheter.

Att med omedelbar verkan friställa samtliga i den politiska okunnighetens ansvarslösa förskola som med långtidsverkan bör vara helt utan chans till omval inom överskådlig tid. Och det som fick temperaturen att närma sig den farliga gränsen kom när jag i Tidningen Härjedalen ser dom inte alls så blygsamma löneökningar som utfallit. Den nya kvalgränsen till högre lön kommer väl fortsättningsvis att räknas i – och vara beroende av antalet gånger man sparkas från sitt uppdrag.

Aldrig trodde jag att det socialdemokratiska arbetarpartiet, som allt sedan August Palm haft rättvisa och jämlikhet som ledstjärna, skulle så totalt tappa riktningen som nu.

Allvarligt är att den historiska ideologiska skolningen helt försvunnit. Vi får aldrig ha så bråttom framåt att vi lämnar historien.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons