Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Grattis, norrmän, ni slår oss i det mesta!

/

Annons

Inte bara i skidåkning och hundkörning, utan i vinterväghållning också!

Jag var en sväng i Norge i lördags för att ta dopingprover på draghunds-EM i Savalen. Den anläggningen ligger bara en liten bit bortanför Tynset, så det gick utmärkt att göra den turen bara över dagen.

Och tänk, i det ögonblick jag passerar gränsen i Vauldalen, så förändras väglaget till det bättre direkt! Visst, vägen är smalare och krokigare - det har den alltid varit - men ytan! Vilken skillnad!

Inga spår, utan en slät och ärligt isig vägbana, som man kan anpassa farten efter.  Man kan ha blicken långt fram och titta efter djur och mötande bilar, precis som man bör göra.  Man slipper de plötsliga kasten, som man får på svenska sidan, och som gör att man hela tiden måste ha blicken på vägen precis framför bilen, för att inte fastna i spåren och inte kunna ta sig ur, om man möter en bredare lastbil eller buss.

Det var ett allmänt samtalsämne bland mina landsmän där borta, detta att väghållningen var så mycket bättre på norska sidan. Oavsett vilken väg man kommit över gränsen.

Tur för oss, att vi i Sverige åtminstone har billigare vin, fläsk och Cola! Annars skulle nog våra norska grannar hålla sig härifrån under vintersäsongen!

Carin Ahlstedt, Funäsdalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons