Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Häggkvist(C) borde skola om sig till viltvårdare

Annons

Viltvård bättre jobb för Härjedalens kommunalråd tycker insändarskribenten Thor Hansson i Lillhärdal.

Så har vi då klivit över tröskeln till ett nytt år igen med allt vad det innebär med tankar och hopp om ett bättre år än det vi lämnat bakom oss. Trots min optimism är jag ändå orolig för den tid som väntar oss och den arbetarrörelse som med reformer på demokratins väg tog Sverige ur klassamhällets orättvisor. Min oro grundar sig på att den tidigare så starka socialdemokratiska rörelsen visar allt tydligare tecken på ideologisk försvagning och borgelig smitta.

Mitt tidigare rätt följsamma huvudhår reste sig och gjorde motstånd när jag försökte lägga det till rätta igen efter att ha tagit del av Anders Häggkvists förslag om ett särskilt boende för äldre i livets slutskede. Enligt hans förslag kan då äldre flyttas från respektive hemort i livets slutskede till Funäsdalen, Hede eller Sveg. Det menar Häggkvist är för att få balans i kommunens ekonomi. Menar du verkligen Häggkvist, att kommunens ekonomi, där misskötsel är boven i dramat, skall komma i balans igen genom att frånta oss rätten till den sista stunden tillsammans med nära och kära vid jordelivets slut?

Avslutningsvis har jag ett bättre och för alla äldre ett mera humant förslag. Skola om dig till viltvårdare Häggkvist, för till den titulaturen är du, som jag ser det, väl kvalificerad med din syn på äldre i livets slutskede.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons