Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Hur kan detta vara genomförbart - att betala för sopor utan att få någon service?

Annons

Jag bara undrar hur Härjedalens Kommun kan ta ut en sophämtningsavgift på fritidshus?

Sopigt med sopavgift utan service tycker arga insändarskribenten

Har en liten stuga i en insjö på en holme i Härjedalens kommun, (bor även permanent i samma by) båt är ett måste för att ta sig dit! Kommunen tar ut 600 kr/ år för renhållning! Vilken renhållning?

Kommunen tillhandahåller inte sopkärl, utan vi har blivit beordrade att åka till närmaste återvinning och köpa en säck för 90 kr och lägga våra sopor i!!! Man måste faktiskt skratta mitt i ilskan!!

De sopor vi får till under en vistelse tar vi med oss hem och slänger i det sopkärl vi också betalar 600 kr för/år, samt tömningskostnaden. Vem som helst som har något att tänka med inser väl hur urbota dumt detta är!! Oj! Glömde att vi får 80 kr/år i rabatt för fritidshuset, för vi tillhör något som kallas C-område ..?

Om de som beslutat detta inte inser hur dumt det är, så kommer här en liknelse: En frisör i kommunen skulle skicka ut en faktura till er på 600 kr/år för hårklippning, men ni har ej fått ert hår klippt ... skulle nibetala?? Bara undrar! Till historien hör att detta har uppkommit p. g. a alla "fritidsvillor" i fjällen, men där har de ju sopkärl och tömning! Samt att de kan vistas där året runt. Då kan man ta betalt! Är det dyra omkostnader för sophanteringen i fjällen så höj där då!!

Man KAN INTE dra alla över en kam och ta betalt för något man inte tillhandahåller!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons