Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag måste tänka helt fel?!

Göran Mann i Vemdalen har reagerat på nyheten om att Härjegårdar vill sälja ut stora delar av allmännyttan. Och skrivit en insändare. Tyck till och skriv du också!

Annons

I Tidningen Härjedalen den 8 december kunde man läsa ett uttalande från Destination Vemdalens VD Marcus Ståhl att det finns 450 potentiella personer som kan tänka sig att flytta till Vemdalsområdet.

I senaste numret av samma tidning stod att läsa att kommunens helägda fastighetsbolag Härjegårdar AB har för avsikt att minska sitt bostadsbestånd. Man skall satsa på Sveg, Hede och Funäsdalen. Allt övrigt skall säljas.

Allt detta för att spara pengar.

Från Tidningen Härjedalen, om att Härjegårdar vill sälja stora delar av allmännyttan.

Det innehav som Härjegårdar AB har i Vemdalen skall alltså avyttras.

Jag tänker så här:

Vår viktigaste uppgift borde vara att få fler skattebetalare att bosätta sig i vår kommun. Möjligheterna till inflyttning är störst i Funäsdalen och Vemdalen på grund av turismen. Om kommunen satsade mer på dessa orter, kanske man fick råd att behålla sitt fastighetsbestånd i de övriga byarna också.

Man kan ju också fundera på hur den investerare ser ut som vill satsa 6,5 miljoner på att köpa fastigheter i Ytterhogdal eller är villig att investera 5 miljoner i Lillhärdal.

Tack och lov för oss har vi flyktingar boende i många byar. Den situationen har gjort att tomma lägenheter hyrts ut till fromma för både flyktingarna och Härjegårdar AB. Men tänk om läget skulle förändras och dessa människor skulle flytta hem igen, då kanske fastighetsbolaget måste sälja ut sina innehav även i Sveg och Hede.

Om man väljer den här vägen kommer det, inom en framtid, inte att finnas någon allmännytta kvar i Härjedalen.

Vad gäller Vemdalen har man redan beslutat om att försämra äldrevården. Man har försökt sig på att försämra skolan, men där stötte man på patrull av föräldrarna och fick ge med sig.

Båda dessa faktorer är viktiga för val av bostadsort. Många ägare till fina fritidshus drömmer säkert om att flytta hit som nyblivna pensionärer. Dessa människor tittar naturligtvis på vad vi har för typ av äldrevård. För barnfamiljer är skolan en viktig orsak till val av bostadsort.

Det investeras miljarder årligen i turistområdena. Det verkar som att alla utom kommunen tycker att det är värt varenda krona.

Och tänk om vi får vårt efterlängtade Örndalen; var skallalla bo?

Jag har full förståelse för att kommunens ekonomi inte ärden bästa, men den blir antagligen inte bättre av ogenomtänkta beslut …

… men jag tänker antagligen helt fel.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons