Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Mer om Michel Larsson och hans stiftelse - "Gjorde det absolut bästa av situationen"

Annons

Michael Larsson.

Mikael Larssons stiftelse har delat ut de första stipendierna, som vi också kunde läsa i TH häromveckan. Grattis till stipendiaterna, det har ni gjort er förtjänta av. Men det jag saknade i artikeln var lite mer om vem Michael Larsson var och varför han före sin död visste precis vad han ville göra med sina pengar.

Så här står det på stiftelsens hemsida: "Vem var Michael Larsson? Michael kom från Hedeviken, under uppväxten var idrotten ett stort intresse tillsammans med jakt och fiske. Michaels barndomsvänner har haft otaliga matcher i fotboll, ishockey, pingis eller innebandy med och emot honom. Som en av livets nycker diagnostiserades Michael med Primär progressiv MS redan som femtonåring, vilket gjorde att han snabbt fick kliva tillbaka från aktiv idrottare till åskådare.

Sjukdomen tog sedan Michaels liv alldeles för tidigt, strax efter hans trettiofemte födelsedag. Att egentligen bli berövad på livet precis när det skall börja påverkade naturligtvis även Michael. De som hade förmånen att följa honom genom livet är nog eniga om att han gjorde det absolut bästa av situationen genom att ta del av världen så mycket som möjligt givet de förutsättningar han fick. Michael var en givmild, vänlig och uppmärksam person, något som det här stipendiet också är ett exempel på."

Mer för den intresserade finns på http://michaellarssonsstiftelse.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons