Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Nödrop om sjukvården i Härjedalen

Annons

En liten historia kort.

Många vet vem jag är. Jag var anhörigvårdare åt min mor i många år tills hennes bortgång i cancer. När min far också blev sjuk tog jaghonom till Svegs hälsocentral för att få svar, han klarade alla demenstester galant ... Räknade bättre än mig trots sina 77 år. Sedan utan undersökning/röntgen av berörd läkare sa han demens... Fick b-vitaminer och hemskickad.

Halvår gick och jag orkade inte sköta min far mer i hemmet. Han kom till Svedjegården i Ytterhogdal fick ytterligare besök av en "säker" demenssjuksköterska som ville placera honom på demensboende i sveg. Jag frågade två gånger sköterskan du är säker nu? 100 procent blev svaret. Dagar innan flytt till Sveg ramlade min far ramlade omkull och fick åka akut till Östersund för undersökning ochröntgen.

Resultatet av undersökningen var tre hjärntumörer och ingen möjlighet till operation pga att det gått för lång tid.

Varför kan inte Härjedalen få en bättre sjukvård än stafettläkare som är mer intresserade av att hjälpa rätt istället för att vantrivas och bara få sin lön så de kan åka hem till. Tänk om min far fått röntgas direkt i Sveg då kanske det gått att operera bort tumören?

Jag tycker ni ska skämmas ni som styr kommunen att ni inte kan ordna en bättre sjukvård... En bättre äldrevård. De har verkligen gjort rätt för sig i sina liv så de är värda ett bättre slut i livet än så här eller liknande upplevelser. Panikinstängda i sig själva och kan inte få riktig hjälp... Tänk på de orden ni politiker.

Per Larsson, Flor/Ytterhogdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons