Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Nödrop om sjukvården i Härjedalen

Annons

Jag var anhörigvårdare åt min mor i många år tills hennes bortgång i cancer. När min far också blev sjuk tog jag honom till Svegs hälsocentral för att få svar; han klarade alla demenstester galant. Räknade bättre än mig trots sina 77 år.

Det blev ingen undersökning eller röntgen. Berörd läkare sa att det var demens. Far fick b-vitaminer och blev hemskickad.

Ett halvår gick och jag orkade inte sköta min far i hemmet mer. Han kom till Svedjegården i Ytterhogdal, fick ytterligare besök av en "säker" demenssjuksköterska som ville placera honom på demensboende i Sveg. Jag frågade sköterskan två gånger; är du säker nu?. "100 procent" blev svaret.

Dagarna före flytten till Sveg ramlade min far ramlade omkull och fick åka akut till Östersund för undersökning och röntgen.

Resultatet av undersökningen var tre hjärntumörer och ingen möjlighet till operation på grund av att det gått för lång tid.

Varför kan inte Härjedalen få en bättre sjukvård av läkare som är mer intresserade av att hjälpa på rätt sätt, i stället för stafettläkare som vantrivs och bara väntar på att få sin lön så de kan åka hem? Tänk om min far hade fått röntgas direkt i Sveg, då kanske det hade gått att operera bort tumören?

Jag tycker att ni ska skämmas, ni som styr kommunen, att ni inte kan ordna en bättre sjuk- och äldrevård.

De gamla har verkligen gjort rätt för sig i sina liv, så de är värda ett bättre slut i livet än så här eller liknande upplevelser. Panikinstängda i sig själva utan riktig hjälp. Tänk på det, ni politiker.

Per Larsson

Flor/Ytterhogdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons