Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: PRO i Sveg fixade tur på Siljan

Annons

PRO i Sveg anordnade en resa till Mora och lunchtur med MS Gustav Wasa på Siljan måndag den 13 juni. På resan deltog också medlemmar från SPF seniorerna från Sveg. Bror-Åke Högdal var vår chaufför som körde Härjedalingen.

På resan ner fick deltagarna lösa kluriga frågor som vår reseledare AnnaWiklund hade sammanställt. Berit och Marianne sålde lotter med fina vinster, bland annat vann Axel en kofta som kanske var för liten för honom.

Väl framme i Mora fick vi gå in på Hotell Siljan där det hade dukats fram med kaffe och smörgås. Lagomt efter det hade butikerna öppnat så då blev det shopping i två timmar. Någon hann även gåtill frisören.

Klockan ett äntrade vi MS Gustav Wasa och seglade ut på Siljan. Till lunch bjöds det på köttfärsbiffar med lingonsylt som smakade gott. (Sjön suger, det kan alla intyga). Kaptenen guidade oss på resan och berättadeom både Siljan, Sollerön och Nusnäs där de tillverkar dalahästar. Kl 15,00 kom vi till hamnen och påbörjade resan hem.

På hemresan stannade Bror-Åkebussen vid Trollet i Noppikoski där vi fick en bensträckare och dricka äppeljuice med en kaka. Det blev även dragning på kluriga frågors blanketter. Vinsten gick till Älvros.

Tack till alla deltagare.

Vid pennan Dan Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons