Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: S: Prioritera LSS-gruppbostad i Funäsdalen!

Annons

Redan 2010 påbörjades arbetet med att ta fram förslag på en LSS-gruppbostad i Funäsdalen utifrån de behov som fanns.

I juni 2012 beslutade kommunfullmäktige enligt socialnämndens förslag att ett nytt gruppboende skulle byggas i Funäsdalen.

Planen var då att tillsammans med Härjegårdar bygga ett tvåplanshus med gruppbostad på nedre plan och ordinära bostäder på övre plan.

Ärendet återkom till socialnämnden i maj 2013 då dessa planer föll, med anledning av att Härjegårdar ansåg att det inte fanns behov av några ytterligare ordinära bostäder i området och kostnaderna för socialnämnden skulle därmed bli fördyrade med nybyggnation.

Socialnämnden fick då indikation på att Sjöängens förskola skulle kunna anpassas till gruppbostad efter att en ny förskola byggts i Funäsdalen.

Socialnämnden ställde sig positiv till den lösningen då det skulle bli billigare för socialnämnden/kommunen men även för den enskilde med lägre hyreskostnader.

Tyvärr drog processen med nya förskolan ut på tiden, men nu är den nya förskolan klar i Funäsdalen och Sjöängen är tömd.

Med respekt för de personer som väntat tålmodigt i alla dessa år på nytt boende måste nu frågan om en LSS-gruppbostad upp på den politiska agendan och ges högsta prioritet.

De personer som i dag har rätt till gruppbostad måste få anpassade bostäder vilket också är en rättighet utifrån LSS – lagen.

Så se till att anpassa den före detta förskolan Sjöängen till LSS-gruppbostad nu!

Gunilla Zetterström-Bäcke (S)

oppositionsråd

Anna-Lena Andersson (S), Gottfrid Jonsson (S), Majlis Larsson (S), Bo Danielsson (S)

ledamöter kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons