Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svegsbjörnen skäms

/

Annons

Att den stora Svegsbjörnen sänkt sitt huvud och blick är inget tekniskt fel utan det beror på den skamkänsla som björnen känner för den politik som förs i kommunen. Jag förstår helt björnens känsla och finner ingen anledning att ändra uppfattning. Snarare tror jag att om björnen kunde så skulle den krypa in i idet för en lång vintervila och slippa se hur våra politiker kör över demokratin. Vad är då demokrati? Det är folkvälde, en representativ styrelseform där alla medborgare har inflytande.

Men om vi ser på vad som hände med demokratin vid de beslut som fattades vid omändring och försämring av äldreomsorgen, så finns det inte en enda stavelse ur ordet demokrati med. Trots ett starkt motstånd så togs ett ödesdigert beslut som fråntar äldre rätten att bo kvar på hemorten. Den trygghet som vi har rätt till har förvandlat äldre till en lågprisvara på skammens marknad.

Låt mig också ta upp den skrotning av demokratin som Kommunrådet gör genom att egenmäktigt anställa en Kommunchef, sätter en lön på 80 000 kronor i månaden och en extra semestervecka. Det är en fråga och beslut som klart bör ligga hos Kommunstyrelsen och är inget ego för ett Kommunalråd. Och en extra semestervecka? Om någon gör rätt för en betald extra semestervecka så är det den personal inom vård och omsorg som får en lön som är att jämföra med en kollektpenning i jämförelse med en Kommunchefs lön, och som utan att gnälla tar hand om oss på ålderns höst.

Personligen har jag aldrig under mina många år som både fackligt och politiskt aktiv inom arbetarrörelsen upplevt något så odemokratiskt som det jag nämnt. Jag avslutar med ett citat av Olof Palme:

"Till partiet kommer många för att forma det efter sitt beläte, till den här rörelsen skall man komma med ödmjukhet"

 

Thor Hansson

Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons