Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vad är vänster och höger i dagens politiska debatt?

Annons

Som född 1932, växt upp under och följt den förändring som Sverige under socialdemokratisk ledning förvandlades från fattigdomens klasskillnad till att ge oss ett egenvärde medrätt att ställa krav. Jag har alltid hävdat arbetarrörelsens historia som en oskattbar historisk tillgång även om den, som all historia har fläckar, får vi aldrig ha så bråttom att rörelsens ideal glöms bort. Men tyvärr är det vad som hänt och det börjar bli problem med att förstå vad som är vänster, höger eller politiskt ordbajs i dom så kallade politiska debatterna.

Jag har alltid varit mån om att föra ett vårdat språk i skrivandet, men nu får det ta mig fan vara nog med dumheter av den politiska oreda som i sin självgodhet försöker framstå som trovärdiga apostlar för det politiska arv som Palme, Branting Erlander och den orädda Kata Dalström gav oss att förvalta.

Om vi frångår riksplanet och tittar till Härjedalen som är vår egen kommun, kan jag utan ånger frångå begreppet berömvärt. Utan att betrakta mig själv som klok gubbe, vill jag nu när temperaturen sjunker och dagarna blir både mörkare och kallare, i all enkelhet ge ett råd till beslutsfattare och f.d. beslutsfattare. Ta sandlådan och spaden med in i värmen där ni utan vantar kan kasta tärning och spela Fi amed Knuff vid behandling av aktuell föredragningslista.

Thor Hansson

Lillhärdal

Svårt hitta rätt spår i dagens politiska debatt, vad är vänster, vad är höger? undrar insändarskribenten Thor Hansson i Lillhärdal.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons